Stacaravanhuren.nl

Boek je vakantie en huur je stacaravan op Stacaravanhuren.nl

Stacaravan huren Ardennen

Wil je een stacaravan huren in de Ardennen? Of wil je een keuze maken uit één van de vele chalets in de Ardennen? Geen enkel probleem, want er is een enorm ruim aanbod momenteel. De overnachtingsplek is natuurlijk een essentieel onderdeel van je vakantie in de Ardennen.

 stacaravan-huren-ardennen
De natuur staat centraal in de Ardennen. Geniet van prachtige heuvels, meren en bossen. Naast de natuur zijn er ook een aantal prachtige plaatsen in deze regio terug te vinden. In dit artikel willen wij een aantal van deze plaatsen met je doornemen. Wat zijn de leukste bezienswaardigheden in deze plaatsen?

Plaatsen

Dinant

Dinant is een plaats die je terugvindt in het hart van de Ardennen. Op zo’n 2,5 uur rijden van Utrecht vindt je Dinant, een stad met 13.000 inwoners.
Breng een bezoek aan de citadel van Dinant. De citadel is te bereiken met de trap, maar dan moet je wel meer dan 400 treden trotseren. Je kunt er ook voor kiezen om de kabelbaan te nemen.
Als je een muziekliefhebber bent is het Huis van Sax een leuke plek om te bezoeken. De uitvinder van de saxofoon is namelijk geboren in Dinant. De woning waar Adolphe Sax gewoond heeft is omgetoverd tot een prachtig museum.

La Roche-en-Ardenne

Een andere plaats in het hart van de Ardennen is La Roche-en-Ardenne. In deze plaats vind je de kasteel ruïnes van La Roche. Bewonder het kasteel dat bijna 1.000 jaar geleden werd gebouwd. Het kasteel is erg in trek bij toeristen, elk jaar weer komen er duizenden mensen op af.
Een andere leuke activiteit is mountainbiken. In La Roche-en-Ardenne zijn er meerdere verhuurbedrijven te vinden, je kunt hier eenvoudig een mountainbike huren en er lekker op uit trekken.

Malmedy

Als je in Malmedy bent bezoek dan zeker het meer van Robertville, een prachtig meer met een enorme oppervlakte. De totale oppervlakte bedraagt namelijk meer dan 60 hectare.
Ga je in de winter naar de Ardennen en ligt er sneeuw, dan is Baraque Michel de beste plek om te bezoeken. Baraque Michel is namelijk een heus skigebied, op slechts enkele uren rijden van Nederland. De maximale hoogte is met bijna 675 meter de op één na hoogste bergtop van heel België. Om te kunnen skiën hoef je dus niet naar Oostenrijk of Frankrijk, gewoon lekker in ons buurland België.

Spa

Wie kent Spa niet? Uit dit gebied komt het water dat we kunnen kopen in de Nederlandse supermarkten. Als je een bezoek brengt aan de Bronnen dan kun je het water zelfs proeven, rechtstreeks uit de bron.
Veel bezienswaardigheden in Spa staan in het teken van water. Toch zijn er ook andere interesse plekken terug te vinden. Zo kun je een bezoek brengen aan de Sint Remacluskerk, een prachtige kerk uit het jaar 1885. Zo’n 20 jaar geleden er is er een nieuw orgel in de kerk geplaatst. Sindsdien vinden er vele concerten in het gebouw plaats, zeker de moeite waard om er een te bezoeken.

Boek een stacaravan in de Ardennen

Wat valt er toch enorm veel te beleven in de Ardennen, vind je ook niet? Bekijk vandaag nog het aanbod aan vakanties in de Ardennen en boek een passende stacaravan of chalet!

Kamperen in De Ardennen bij BestCamp

Verspreid in de Belgische Ardennen treft u op de mooiste plekjes, de topcampings van BestCamp. Van vlak over de grens bij Maastricht tot diep in de zuidelijke uitloper van de Ardennen, de Gaumestreek.

Naast een overweldigende natuur met veel buitensport mogelijkheden zijn er ook talrijke attracties voor alle leeftijden in de Belgische Ardennen. Geniet op één van de campings midden in de natuur van een complete campingvakantie. Lees verder

Reacties zijn afgesloten.