Stacaravanhuren.nl

Boek je vakantie en huur je stacaravan op Stacaravanhuren.nl

Stacaravan huren Eifel

De Eifel is een prachtig natuurgebied in Duitsland, het ligt tussen de Maas en de Rijn. Geniet van uitgestrekte bossen, meren en heuvels. Het is eigenlijk een ideale vakantiebestemming. Mocht je nog geen bestemming gevonden hebben voor je aankomende vakantie, wellicht is de Eifel als bestemming dan een goed idee.

stacaravan-huren-eifelIn de Eifel kun je tientallen plaatsen en dorpen terugvinden. Er zijn kleine schilderachtige dorpjes te vinden, maar ook grotere plaatsen zoals Aken bijvoorbeeld. Een aantal van deze plaatsen heeft bijzondere bezienswaardigheden. Laten we eens kijken naar een paar van deze top attracties.

Top Attracties

Aken

In Aken kun je de Dom van Aken terugvinden. Deze dom is gebouwd in het jaar 805 en is dus al ruim 1200 jaar oud. Als je in Aken bent wandel dit gebouw dan even binnen en geniet van de bouwstijl.
Als je van winkelen houdt dan ben je in Aken ook aan het goede adres. Rond de Elisenbrunnen, de dom en de markt kun je honderden verschillende winkels vinden. Er zijn kleine onbekende winkeltjes te vinden, maar ook grotere bekende namen. Kortom, voor ieder wat wils als het gaat om winkels!

Trier

Trier is een bekende stad met iets meer dan 100.000 inwoners. Je kunt in de stad een heus monument terugvinden, één uit de Romeinse tijd. Dit monument heet de Porta Nigra en werd rond het jaar 200 gebouwd.
Ook kun je in Trier het Karl Marx-huis bezoeken, de voormalige woning van Karl. Het huis is omgetoverd tot een bijzonder museum. Je kunt in het museum ontdekken wie Karl was en wat hij deed. Enorm interessant als je terug wilt in de geschiedenis.
Sint-Paulinuskerk is een kerk van meer dan 250 jaar oud. Je kunt een bezoek brengen aan deze kerk door af te reizen naar de Thebäerstraße 1 in Trier. Als het gaat om barokke gebouwen, dan is dit één van de meest bijzondere in de hele regio.

Bad Münstereifel

Een kleinere plaats in de regio is Bad Münstereifel. Ondanks dat deze plaats minder groot is dan Trier bijvoorbeeld is een bezoek niet minder bijzonder. Er zijn namelijk verschillende bezienswaardigheden in de plaats te vinden. De vakwerkhuizen zullen je tijdens een bezoek direct opvallen. Deze huizen werden gebouwd tussen 1500 en 1700 en hebben een prachtige uitstraling.
Bezoek de mosterdmolen om te zien hoe mosterd wordt gemaakt. Uiteraard krijg je ook de mogelijkheid om mosterd te proeven.

Waar ga je overnachten?

Er is genoeg te doen in de Eifel, maar waar ga je overnachten? Er zijn verschillende campings te vinden waar je comfortabel kunt overnachten. Er zijn enorm veel chalets, stacaravans en campings in de Eifel te vinden. De net genoemde overnachtingsmogelijkheden zijn vaak scherp geprijsd. Daarnaast heb je een enorm ruime keus, alleen al qua campings kun je er tientallen vinden. Bekijk bijvoorbeeld eens het aanbod van Vacanceselect!

Reacties zijn afgesloten.