Stacaravanhuren.nl

Boek je vakantie en huur je stacaravan op Stacaravanhuren.nl

Stacaravan huren Sauerland

Tijdens je bezoek aan het Sauerland kun je genieten van prachtige dorpen, mooie natuur en de Duitse cultuur. Groot voordeel van het Sauerland is de geringe afstand vanaf Nederland, met enkele uren rijden ben je er namelijk.

Er is veel variatie qua hoogte in het gebied te vinden. Het laagste punt ligt op zo’n 200 meter boven NAP, het hoogste punt op zo’n 850 meter. Omdat het gebied zo mooi is qua natuur en het op relatief korte afstand van Nederland ligt is het voor veel Nederlands een populaire bestemming.

stacaravan-huren-sauerland

Je komt in het Sauerland verschillende plaatsen en dorpen tegen. De bekendste zijn Winterberg, Arnsberg, Meschede, Willingen, Bad Wildungen, Korbach en Attendorn. Vooral Winterberg is een bijzonder populair gebied voor Nederlanders. Geniet van de prachtige natuur, op zo’n 500 – 800 meter boven NAP. Je kunt in het gebied meer dan 80 verschillende skipistes, meer dan 50 skiliften en 150 sneeuwkanonnen terugvinden. De perfecte bestemming als het gaat om wintersport.

Arnsberg en Korbach

Arnsberg

Naast het bekende Winterberg zijn er ook nog andere steden in het gebied te vinden. Je hebt net al kunnen lezen dat Arnsberg ook in het Sauerland ligt. Als je in Arnsberg bent bezoek dan de Biggesee, een groot stuwmeer. Het meer is ontstaan nadat er een stuwdam werd gebouwd, in 1965 was de bouw afgerond.

Korbach

Met zo’n 23.000 inwoners is Korbach niet zo’n hele grote stad, maar zeker de moeite waard in te bezoeken. Je kunt in de stad twee oude kerken bezoeken. De eerste is de Kilianskerk, gebouwd in het jaar 1450. Een andere kerk is de Nikolaikerk. Deze kerk werd 10 jaar later gebouwd, in 1460.
Naast de twee kerken is het klooster ook een bezoek waard. De Korbacher Spalte stamt ook uit de 15e eeuw en is gebouwd op een plek waar veel fossielen zijn gevonden.
Naast de oude gebouwen kun je ook een oude schandpaal bewonderen op de markt van de stad. Deze paal stamt nog uit de middeleeuwen, een tijd waarin de schandpaal volop werkt gebruikt. Geniet tijdens je bezoek van de oude stadsmuren, die zijn altijd goed onderhouden waardoor het een genot is om ze te bewonderen.

Chalet huren Sauerland

Weet je al hoe je wilt gaan overnachten in het Sauerland? Een stacaravan is een goede oplossing, het is goedkoop en comfortabel. Je kunt er zelfs met een compleet gezin in terecht. Veel mensen denken dat een stacaravan alleen voor twee personen geschikt is, maar niets is minder waar. Er zijn caravans met meerdere slaapkamers, zo kun je samen met je kinderen overnachten. Naast een stacaravan kun je ook een chalet huren in het Sauerland. Je kunt deze chalets vaak terugvinden op campings. Een voordeel van een camping zijn de vele faciliteiten die je er terug kunt vinden. Naast overnachten in je chalet kun je vaak ook een hapje eten, sporten of zwemmen.

Zoek en boek

Wil je ook een vakantie vieren in het Sauerland? Zoek een passende vakantie uit en geniet van de prachtige natuur, cultuur, steden en dorpen. Klik hier voor het vakantie aanbod van Vacanceselect in het Sauerland.
Van een bezoek aan het Sauerland ga je zeker geen spijt krijgen!

Reacties zijn afgesloten.